Greenhouse mentorprogram

Mentorer 2024

Greenhouse mentorprogram erbjuder en unik chans att utvecklas med hjälp av en mentor med mångårig erfarenhet från branschen. De fristående formgivarna som ställer ut i Greenhouse får möjlighet att lämna in en intresseanmälan till den mentor de skulle vilja samarbeta med. Mentorn utvärderar sedan alla ansökningar och väljer den adept som de känner att de kan bidra med mest hjälp till. Under året håller mentorn och adepten regelbundet kontakt och diskuterar ämnen och frågor som adepten önskar rådgivning inom. Nedan ser ni de samarbeten som inleddes efter 2024 års mässa.

Thommy Bindefeld, senior advisor, Svenskt Tenn

Thommy Bindefeld studerade design vid Beckmans Designhögskola i slutet av 1980-talet. Efter det har han arbetat inom detaljhandeln som designer, designchef, kreativ chef, marknadschef och är nu rådgivare. De senaste 15 åren har Thommy arbetat på Svenskt Tenn, ett hundra år gammalt företag inom inredningsdesign och ett svenskt designarv, som arbetar med såväl historisk som samtida design. Thommy arbetar regelbundet som gästföreläsare och kritiker vid Konstfack och Beckmans och har initierat många samarbeten med designstudenter under åren.

Mentor till: Nanna Wensaas, Norge

 

Fredrik Paulsen, designer

Fredrik Paulsen föddes 1980 och är för närvarande baserad i Stockholm. Hans kreativa strävanden omfattar möbel- och inredningsdesign, liksom utställningar, och hans arbete har visats på gallerier och museer över hela världen. Paulsen har bland annat samarbetat med Blå Station och Vaarnii. Han är också grundare av Joy Objects, ett designvarumärke som fokuserar på prisvärda möbler för dagligt bruk.

Mentor till: Studio Shueiyuan, Taiwan

Anna Kraitz, designer

Anna Kraitz är utbildad vid Beckmans Designhögskola och Konstakademin i Budapest. Hon arbetar med kunder som Källemo, Örsjö belysning, Nola och Design House Stockholm. Parallellt arbetar hon med egna konst- och designprojekt. Flera av Anna Kraitz verk finns representerade i de permanenta samlingarna på Nationalmuseum i Stockholm och Malmö Museum, och hon har deltagit i flera stora utställningar i Tokyo, London, New York, Paris och Washington.

Mentor till: Sophie Jungkvist, Sverige

 

Margot Barolo, designchef, Design House Stockholm

Margot Barolo har en bakgrund som designer och producent och senare som programkoordinerande lärare vid Beckmans Designhögskola. Hon är särskilt intresserad av frågor som rör rollen som designer och social hållbarhet inom produktion. Hennes arbete har resulterat i det konstnärliga forskningsprojektet The Kinship Method. Detta har lett henne till en ny roll på Design House Stockholm som designchef med ansvar för design och produktutveckling.

Mentor till: Christoph Hauf, Tyskland

Dag Klockby, styrelseordförande, Gärsnäs

Dag har arbetat inom möbelindustrin sedan 1983 och har 40 års erfarenhet av marknadsföring, försäljning, tillverkning och produktutveckling. Gärsnäs grundades 1893 och firade 130 år 2023. Dag var aktiv som VD för företaget i 20 år men är sedan den 1 januari 2023 aktiv som styrelseordförande. Frågor relaterade till branschen och dess utveckling engagerar honom starkt, inte minst på grund av hur världen ser ut idag och hur vi bör förhålla oss till produktion, hållbarhet, miljöfrågor och de klimathot som hänger över oss.

Mentor till: Bursell/Svedborg, Sverige